Nieuws

SECURITY TIPS VOOR EEN ZORGELOZE VAKANTIE

Ga je op vakantie?

Van Saet Security’s tips voor een zorgeloze vakantie.

Op vakantie gaan is steeds een prettig vooruitzicht, naast de waslijst van praktische zaken voor je vertrek zien we dat veel mensen ook met hun woning in het achterhoofd zitten, want de vakantieperiode blijft een drukke periode voor inbrekers.  Graag geven we u nog een paar nuttige tips om uw woning inbraakveilig achter te laten zodat je écht kan genieten van een zorgeloze vakantie.

GEEF EEN BEWOONDE INDRUK

  1. Ontsteek door middel van een tijdschakelaar of uw domoticasysteem regelmatig de verlichting in uw woning.
  2. Laat uw auto op de oprit staan of vraag je buren om er regelmatig op te parkeren.
  3. Gaat u voor langere tijd weg? Vraag je buren om uw gras te maaien. Of stel je robotmaaier in voor vertrek.
  4. Vraag buren of familie om je brievenbus regelmatig te legen en eventueel gordijnen of rolluiken te openen en sluiten.

DISCRETIE OP SOCIAL MEDIA

Vermijdt op alle social media te posten dat je op vakantie vertrekt. Ook inchecken via Facebook op je vakantiebestemming doe je best niet. Post je foto’s van de vakantie pas na je terugkeer, het lijkt allemaal vergezocht maar een goede inbreker kan deze zaken nagaan.

WONING GOED AFSLUITEN

  1. Ga zeker na dat alle ramen en deuren gesloten zijn. Elk open raam (ook op kiepstand) is een hemelsgeschenk voor een inbreker.
  2. Je woning te netjes achterlaten kan er ook voor zorgen dat inbrekers iets doorhebben, je kan bijvoorbeeld de afwas op het aanrecht laten staan.
  3. Zorg dat ladders en gereedschappen veilig opgeborgen zijn in je garage of tuinberging.

DE LOKALE POLITIE, UW VRIEND

Iets wat veel mensen niet weten is dat de politie je woning gratis in het oog houdt tijdens je afwezigheid. Breng ze op de hoogte dat je op vakantie vertrekt via deze link:

De politie houdt een oogje in het zeil..

GEBRUIK JE INBRAAKALARM EN VERTREK ZONDER ZORGEN

Zelfs als je alle bovenstaande maatregelen treft, geven ze geen echte zekerheid tegen inbraak. Een gecertificeerd alarmsysteem met verificatie is de beste oplossing, zo ben je altijd zeker wat er aan de hand is.

Inbrekers schrikken ook meteen af als ze zien dat er een alarmsysteem of camerabewaking aanwezig is.

Naast dat afschrikkend effect wordt er direct ingegrepen als je alarmsysteem op de meldkamer is aangesloten, onze bewakingscentrale contacteert na verificatie de politiediensten en jouw of je contactpersoon.

Van Saet Security wenst u nog een veilige vakantie!

Extra informatie nodig over dit onderwerp?

Stel gerust uw vraag aan Van Saet Security,  uw beveilingspartner in de buurt.