Nieuws

Blijf op de hoogte van al het nieuws & trends rond veiligheid!

Camerabewaking, 6 intelligente oplossingen

Welke 6 soorten intelligente oplossingen zijn er voor jou?

1/ Gezichtsdetectie 

De camera herkent automatisch gezichten en bewaart ze als afzonderlijke afbeeldingen op de harde schijf van het opnametoestel. Dat maakt het mogelijk om een bepaald individu te zoeken. Sommige mensen dragen een bril, hoed, maskers en andere accessoires. Daardoor is het niet mogelijk alle gezichten uit het beeld te filteren. Niet elke detectie resulteert in een werkelijke herkenning.

Toepassingen: 

Geef je camera aan

Door de nieuwe regels (sinds 25 mei) die zijn voorzien door de Europese verordening inzake gegevensbescherming (de ‘GDPR’) moesten de bewakingscamera’s aangegeven worden op het elektronisch loket van de Commissie voor de bescherming van de persoonlijk levenssfeer.

De FOD Binnenlandse zaken heeft deze week een nieuwe applicatie gelanceerd voor de aangifte van bewakingscamera’s bij de politiediensten: www.aangiftecamera.be. Dit aangifteloket is geïntegreerd in dezelfde homepagina als de aangifte voor alarmsystemen (www.registreerjealarm.be). Dezelfde toepassing maakt het dus mogelijk om beide systemen aan te geven.