Nieuws

Blijf op de hoogte van al het nieuws & trends rond veiligheid!

Foodie Love 2020

Over Keerbergen en omgeving (we lonken tot Mechelen en Leuven) zijn we het eens. Het aantal residerende horeca-etablissementen kent er zijn gelijke niet. Het begrip horeca behoort er dan ook onlosmakelijk tot het DNA van de regio. 

Geert Casters, verantwoordelijke uitgever bracht daarom een leuk magazine uit met allerlei horeca-restaurants en weetjes over onze eet -en drankcultuur. 

Aangezien wij reeds tientallen horeca-zaken beveiligd hebben, mocht Van Saet Security niet ontbreken in dit magazine! Graag een exemplaar gehad? Vraag ernaar bij ons! 

 

Wij kunnen voor u als horeca het volgende betekenen: 

Algemene beveiliging - Steeds met een offerte op maat 

Van Saet Security’s tips voor een zorgeloze vakantie.

 

Ga je op vakantie?

Van Saet Security’s tips voor een zorgeloze vakantie.

Op vakantie gaan is steeds een prettig vooruitzicht, naast de waslijst van praktische zaken voor je vertrek zien we dat veel mensen ook met hun woning in het achterhoofd zitten, want de vakantieperiode blijft een drukke periode voor inbrekers.  Graag geven we u nog een paar nuttige tips om uw woning inbraakveilig achter te laten zodat je écht kan genieten van een zorgeloze vakantie.

 

Een bewakingscamera aan de voorgevel, mag dat?

Is het toegelaten om een bewakingscamera aan je voorgevel te hangen?

Dit is de grote hamvraag die we in onze blog beantwoorden.

We maken hier een onderscheid tussen een videoparlofoon en een bewakingscamera. Een parlofoon identificeert uitsluitend de persoon die aanbelt. Hiervoor gelden geen specifieke regels of beperkingen wanneer het gaat om een privéwoning.

Oude bekabeling vervangen of behouden?

 

Bij videosystemen is dit steeds de grote vraag. Laat ik de oude coax-kabels steken of laat ik nieuwe UTP kabels steken?

Vroeger werd er steeds gezegd van je coax te vervangen.

Tegenwoordig bestaan er weer nieuwere camera’s die 4K beeld geven over coax.

Dit wil zeggen dat je in sommige gevallen de investering van herbekabelen kan laten vallen.

Thermische beveiliging

Bij camerabewaking denken we meteen aan bekijken van videobeelden. Thermische camera’s daarentegen worden niet meteen ingezet om beelden te kunnen herbekijken, maar wel als detectie in bepaalde situaties waar andere ‘standaard’ camera’s niet optimaal meer functioneren.

Geef dieven geen kans tijdens de winterperiode!

De dagen worden alsmaar korter, de werkdagen van inbrekers daarentegen alsmaar langer naar de kerst -en eindejaarsperiode toe. 

Hieronder enkele tips om ongewenste bezoekers voor te zijn. 

  1. Laat waardevolle zaken zoals geld, multimedia en juwelen niet zomaar in huis rond slingeren. Leg je cadeaus tijdens de eindejaarsperiode bijvoorbeeld niet vlak voor het raam, zo geef je de dieven de pap in de mond. 

  2. Zelfs als je maar even van huis weg bent, is het toch aan te raden om alle ramen en deuren te sluiten. Dieven hebben slecht enkele minuten nodig om hun ding te doen. Zelfs op klaarlichte dag kan men best alles goed sluiten en het alarmsysteem wapenen (indien er één aanwezig is uiteraard). 

Maak je woning brandveilig, voor het te laat is...

Niet alleen de verplichting tot het plaatsen van rookmelders zou ons moeten wakker schudden.

De harde realiteit is nu éénmaal dat woningbranden vaak voorkomen en de meerderheid van deze branden ’s nachts plaatsvinden.

Als we ’s nachts ingedommeld zijn, ruiken we de giftige geuren namelijk niet.

Verplichting rookmelders vanaf januari 2020

Vanaf 1 januari 2020 zullen rookmelders in Vlaanderen verplicht zijn. 

Dit geldt dus ook voor bestaande woningen. 

Bij nieuwe installaties raden wij aan bekabelde rookmelders te voorzien, die ook mee op het alarmsysteem of op een aparte brandmeldcentrale aangesloten kunnen worden. 

Maar wat als u in uw bestaande woning nieuwe bekabeling niet ziet zitten, en toch naar een oplossing zoekt? 

Wij bieden jou een prijs-kwaliteit oplossing aan. 

Een mini-designvolle rookmelder

  • 50mm diameter
  • met een 10 jaar niet-vervangbare batterij 
  • die voldoet aan de EN14604 norm
  • voor 29,90€

 

Deze rookmelder is éénvoudig zelf te plaatsen, maar wij komen evengoed langs bij jou om deze te installeren. 

Aangifte camera's

Door de nieuwe regels (sinds 25 mei) die zijn voorzien door de Europese verordening inzake gegevensbescherming (de ‘GDPR’) moesten de bewakingscamera’s aangegeven worden op het elektronisch loket van de Commissie voor de bescherming van de persoonlijk levenssfeer.

De FOD Binnenlandse zaken heeft deze week een nieuwe applicatie gelanceerd voor de aangifte van bewakingscamera’s bij de politiediensten: www.aangiftecamera.be. Dit aangifteloket is geïntegreerd in dezelfde homepagina als de aangifte voor alarmsystemen (www.registreerjealarm.be). Dezelfde toepassing maakt het dus mogelijk om beide systemen aan te geven.