Nieuws

GEEF DIEVEN GEEN KANS IN DE WINTER

De dagen worden alsmaar korter, de werkdagen van inbrekers daarentegen alsmaar langer naar de kerst -en eindejaarsperiode toe.

Hieronder enkele tips om ongewenste bezoekers voor te zijn.

  1. Laat waardevolle zaken zoals geld, multimedia en juwelen niet zomaar in huis rond slingeren. Leg je cadeaus tijdens de eindejaarsperiode bijvoorbeeld niet vlak voor het raam, zo geef je de dieven de pap in de mond.
  2. Zelfs als je maar even van huis weg bent, is het toch aan te raden om alle ramen en deuren te sluiten. Dieven hebben slecht enkele minuten nodig om hun ding te doen. Zelfs op klaarlichte dag kan men best alles goed sluiten en het alarmsysteem wapenen (indien er één aanwezig is uiteraard).
  3. Geef je woning een bewoonde indruk. Laat 's avonds bijvoorbeeld enkele sfeerlichten branden, plaats bewegingssensoren rond de woning, ...
  4. Naast de bovenstaande 'goede gewoontes' kan je je woning uiteraard beveiligen met de nodige mechanische en elektronische beveiliging. Een buitensirene tegen de buitengevel gaat bij de meeste dieven al een belletje doen rinkelen. Belangrijk is wel om de alarminstallatie effectief te wapenen en courant te gebruiken. Maak er daarom een gewoonte van om zelfs bij een kleine boodschap het systeem te wapenen.

Wat als de inbreker toch zijn kans waagt?

Als er een alarmsysteem in de woning aanwezig is, en de buiten -en binnensirene beginnen te loeien, zullen de inbrekers in 99% van de gevallen op de vlucht slaan.

Er zijn weinig dieven die geweld gaan gebruiken of echt de confrontatie zullen aangaan.

Indien je over een alarmsysteem beschikt, is het zeker aan te raden deze aan te sluiten bij de meldkamer. Deze kan bij een geverifieerd alarm en mits bevestiging van de klant, de nodige maatregelen treffen en eventueel de politie inschakelen.

Extra informatie nodig over dit onderwerp?

Stel gerust uw vraag aan Van Saet Security,  uw beveilingspartner in de buurt.