Nieuws

AANGIFTE CAMERA'S

Door de nieuwe regels (sinds 25 mei) die zijn voorzien door de Europese verordening inzake gegevensbescherming (de ‘GDPR’) moesten de bewakingscamera’s aangegeven worden op het elektronisch loket van de Commissie voor de bescherming van de persoonlijk levenssfeer.

De FOD Binnenlandse zaken heeft deze week een nieuwe applicatie gelanceerd voor de aangifte van bewakingscamera’s bij de politiediensten: www.aangiftecamera.be. Dit aangifteloket is geïntegreerd in dezelfde homepagina als de aangifte voor alarmsystemen (www.registreerjealarm.be). Dezelfde toepassing maakt het dus mogelijk om beide systemen aan te geven.

DE REGISTRATIE IS VOORTAAN GRATIS

Om toegang te hebben dient men zich te identificeren met de e-ID, burgertoken of beveiligingscode via token of mobiele app (zoals bij het indienen van de personenbelasting via tax-on-web).

Het is de verantwoordelijke voor de verwerking (jullie dus) die de bewakingscamera’s moet aangeven. Ofwel dient u zelf de aangifte in (eventueel met onze hulp) ofwel kan je deze opdracht toevertrouwen aan de alarmcentrale. Wij kunnen geen aangifte indienen voor een onze klanten.

Eigenaars van bestaande bewakingscamera’s die reeds werden aangegeven bij de Privacycommissie hebben tijd tot 25 mei 2020 om hun aangifte opnieuw te doen via het nieuwe systeem.

Meer info en een handleiding kunt u raadplegen op de website van Besafe.

We hebben speciaal voor jullie een filmpje gemaakt om de registratie makkelijker te maken. Via deze link kan u stap voor stap volgen hoe je de registratie kan voltooien.

https://www.vansaetsecurity.be/filmpjes/aangifte-van-alarmsysteem-camerabewakingsysteem


Extra informatie nodig over dit onderwerp?

Stel gerust uw vraag aan Van Saet Security,  uw beveilingspartner in de buurt.