Camerabewaking, 6 intelligente oplossingen

Camerabewaking

Welke 6 soorten intelligente oplossingen zijn er voor jou?

1/ Gezichtsdetectie 

De camera herkent automatisch gezichten en bewaart ze als afzonderlijke afbeeldingen op de harde schijf van het opnametoestel. Dat maakt het mogelijk om een bepaald individu te zoeken. Sommige mensen dragen een bril, hoed, maskers en andere accessoires. Daardoor is het niet mogelijk alle gezichten uit het beeld te filteren. Niet elke detectie resulteert in een werkelijke herkenning.

Toepassingen: 

 1. in enorme mensenmassa’s live gezichten kunnen herkennen en achterhalen welk gezicht voorkomt in een database van gezochte criminelen of bekende terroristen,
 2. bezoeken mannen of vrouwen mijn winkel, zeer handig om een aangepaste marketingstrategie toe te passen, 
 3. betalen met je gezicht ( waaauw, waar gaan we naartoe, … ),
 4. toegang tot het voetbalstadion via gezichtsherkenning ipv tickets,
 5. als vervanging van wachtwoorden, vingerafdrukken en identificatiepasjes.

  2/ People counting of mensen tellen

  De camera telt binnen in bepaalde locatie het aantal personen die een detectiezone in- en uitstappen. Er worden dan automatisch statistieken gegenereerd over het aantal personen dat een zone binnenkomt en verlaat. Het is mogelijk de statistieken in grafieken of diagrammen weer te geven.
  bv. Bezoekersaantallen tellen bij events, bij een winkelbezoek of in een openbare ruimte.

   

  3/ Virtuele lijnen of vlakken

  De camera detecteert mensen als ze een virtueel getekende lijn of vlak overschrijden. Het is zelfs mogelijk de richting te bepalen. Zo kan je bijvoorbeeld een hekwerk in de gaten houden tegen overklimmen of een straat met eenrichtingsverkeer. Bij detectie geeft het toestel een signaal én foto via mail. (Andere koppelingen kunnen ook: met verlichting, inbraakdetectiesystemen, enzovoort.)

   

  4/ Uit-focusdetectie

  Zodra het beeld niet meer scherp is, geeft de camera een signaal door. De gebruiker moet actie ondernemen.

  Dit kan ook perfect toegepast worden bij Graffiti, afdekken van de camera of verdraaien van een camera.

   

  5/ Achtergelaten en verdwenen objecten

  Ideaal voor ruimtes met weinig of geen beweging of waar zich beweegbare objectenbevinden. Zodra er een object achtergelaten wordt of uit het beeld verdwijnt, komt er een melding.

   

  6/ Heat map

  Deze ‘kaart’ geeft u een overzichtsbeeld van de camera met verschillende kleuren om de intensiteit van de beweging weer te geven. Het geeft meetresultaten van de delen van het scherm waarop de blik van de klant het meeste en het langste bleef rusten. In een winkelruimte kan je dan eenvoudig controleren waar de meeste mensen passeren of langer blijven staan.

  Deze intelligente oplossingen kunnen jou als ondernemer van dienst. Pas toe in een situatie dat je er zelf voordeel uit haalt.

   

  Let op: 
  De intelligente camera is geen vervanging van een inbraakdetectie maar een aanvulling of hulpmiddel binnen een totaalconcept. Ook is niet elke camera door zijn opstelling hiervoor geschikt. Binnen het concept zijn de positie van de camera en de omgeving belangrijk om deze technologie doelgericht toe te passen.